Direktlänk till inlägg 3 januari 2011

Ananasbål

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59

 


Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!


Ananasbål

ca 2½l bål


vodka

1½ dl färskpressad limejuice

2 citroner, saften

200 g kärnfria gröna druvor

1 ananas

1 apelsin

2 lime

1 l ananasjuice

1½ l fruktsoda

istärningar


Tärna ananasen, skär apelsin i klyftor, skiva lime, dela druvor och lägg i en bålskål tillsammans med önskad mängd vodka samt citron- och limejuice. Så här långt kan bålet förberedas i förväg. Håll kylt. Tillsätt ananasjuice, 1½ l fruktsoda samt istärningar när gästerna anländer, häll upp på glas och servera.


Kommentarer

Eftersom Jonas åter igen skötte mängden alkohol i bålet vet jag inte hur mycket vi hade i men det kunde knappt smakas så det var alldeles lagom, ni får prova er fram helt enkelt.


 
ANNONS
 
Linkbyz

Linkbyz

24 februari 2011 21:05

Mmmm sån ska jag göra! :)

http://Linkbyz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:42


    Danskarna har sina alldeles speciella nyårstraditioner. Kransekage som är något av det sötaste och bästa danska bakverk there is och blir vid tolvslaget snack till champagnen, i form av ett torn. Finns också varianter där man gör en klock...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se