Direktlänk till inlägg 3 januari 2011

Rödbetsrårakor med pepparrotskräm

Av Jessica - 3 januari 2011 21:33

 


Ännu en uppesittarkväll med rårakor/rösti. Fantastisk bra, lätt mat som smakar gudomligt. Denna gången fick rödbetorna vara med och pepparrot, vilken fantastisk ingrediens det är! Verkligen nyupptäckt här hemma, senaste veckan har jag användt den i tre olika recept :)


Rödbetsrårakor med pepparrotskräm

4 port


8 rödbetor

4 potatisar

4 schalottenlökar

4 ägg

salt


2 dl färskost

1 dl creme fraiche

3-4 msk pepparrot

1 dl persilja

salt, svartpeppar

1 dl ättiksgurka

ruccola


Skala rödbetor, potatisar och lök och riv allt mellangrovt på rivjärn eller i matberedare. Tillsätt ägg och salt. Smält lite matfett i en stekpanna och skeda up passande storlek i pannan. Platta ut något och stek ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg de stekta rårakorna i en ugnsfast form och låt ugnsbaka vid 200 grader ca 15 minuter.


Blanda samman färskost, creme fraiche, riven pepparrot samt finhackad persilja och ättiksgurka i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera med ruccola.


Kommentarer

Finhackad ättiksgurka i krämer och såser är en riktigt bra hemlig ingrediens - dock ej så hemlig längre :) Den ger syra, sälta, sötma.. den ger allt det där lilla extra!


 
ANNONS
 
Alexandra

Alexandra

23 januari 2011 22:56

Jaa pepparot får jag lite dille på emellanåt.
Det är verkligen supergott!!

/ Alexandra

http://alexmumsmums.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se