Direktlänk till inlägg 31 december 2010

Räkcocktail med avokadokeso

Av Jessica - 31 december 2010 15:45

 


Idag är dagen då vi firar ut det gamla och in det nya året. I år har jag och min sambo kominerat ihop en meny som heter:


Kräftbakelse med avokado

Örtfylld quornfilé med champagnesås, klyftpotatis och tomatsallad

Chokladkaramellig pralintårta


Dessa recept kommer in efter nyår, när jag också kommer att vara igång med mitt nya projekt, min nya utmaning. Jag ska laga och baka mig igenom 365 recept på 365 dagar och du kan följa mig på www.jessicas365.se. Utmaningar och projekt definierar mig och detta ska bli så roligt att jag vet inte vad! Alla nya recept i det nästkommande året kommer att läggas upp där men alla gamla godingar finns kvar här och nyårsmenyn såklart. Så lägg in en ny länk och hjälp mig igenom min utmaning 2011!


Jag säger tack för ett fantastiskt gott och givande år här på bloggen, det har varit riktigt roligt!


Nu däremot, kommer ett recept på en räkcocktail som är den bästa jag någonsin fått. Den är krämigt god men inte flottigt fet med majonnäs, den är en riktig höjdare!


Räkcocktail med avokadokeso

4-6 pers som förrätt

2-3 pers som huvudrätt


4 mogna avokados

500 g keso

½ citron, saften

salt, peppar

1 kg frysta räkor med skal

1½ dl klippt gräslök


Tina och skala räkorna, förvara kallt. Dela och kärna ur avokadon, skär i små bitar och lägg i en skål. Blanda ner keson och smaksätt med citron, salt och peppar. Klipp ner 1 dl gräslök i kesoröran och blanda tills kesoröran blir härligt grön och mosig av avokadon.


Lägg upp en stor klick av avokadokeson i ett fint glas eller serveringsskål, toppa med räkor och några små gräslöksstrån. Servera!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se