Direktlänk till inlägg 28 december 2010

Smördegspuffar med fetaost och ruccola

Av Jessica - 28 december 2010 15:15

 


Ibland när vi går till butiken har vi inte bestämt vad vi ska äta ännu. Ibland blir det ångest när jag inte vill äta tacos, IGEN men ibland blir det riktigt lyckat - som denna gången.


Vi köpte med oss frysta smördegsplattor, 200 g fetaost, 70 g ruccola, 1 rödlök och tillsammans med lite gräslök vi hade över gjorde vi smördegspiroger var det tänkt men de såg ut som puffar så det får de heta från och med nu :)


Sist jag använde smördeg var när jag bakade in en fläskytterfilé, det var alltså någon gång mellan jan-april innan vi slutade äta kött, men den blev väldigt mäktig och flottig i smaken så detta passar mig bättre!


Smördegspuffar med fetaost och ruccola

8 st 


4 plattor smördeg, tinad

200 g fetaost

70 g ekologisk ruccola

1 rödlök

evt. lite gräslök

salt, peppar

1 ägg till pensling

pumpakärnor till dekoration


Tina smördegsplattorna mellan två kökshanddukar, det absorberar fukten vid upptining. Skölj ruccolan och hacka den grovt, smula fetaosten ner i en bunke med ruccolan. Finhacka en rödlök och lite gräslök och blanda ner med oströran. Smaka av med salt och peppar.


Dela smördegsplattorna på två och kavla ut något. Lägg en klick fyllning i ena änden och rulla som en vårrulle till ett litet inbakat paket. Lägg upp på bakplåtspapper. Rulla ihop alla åtta puffarna, pensla med ägg, strö över pumpakärnor och grädda i ugnen på 200 grader ca 15 minuter eller tills puffarna är härligt gyllene. Servera med en sallad.


Kommentarer

2 puffar per person räcker om man serverar en större sallad till, min sambo kunde dock äta fyra :) Pumpakärnorna blir rostade i ugnen och fantastiskt goda, men även utan topping är puffarna en riktig hit!


Den ekologiska ruccolan var billigare än coop egna, tack för den säger vi :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se