Direktlänk till inlägg 27 december 2010
Rödkålen gräver också förändring och ny inspiration. Mycket med julmaten är ganska svagt kryddat, det är därför alla kan äta den i enorma mängder.. Det måste vi göra ändring på tycker jag. Om vi hade haft mer smaker, mer kryddor som chili och annat hade man nog blivit nöjd fortare. Våga vägra julmatskoma!
Här är en rödkål med äpple kokt i glögg. Fantastiskt gott och eftersom den inte får koka i 1½ timme som traditionell rödkål behåller den något av sin konsistens!
Glöggkokt rödkål med äpple
ca 700g rödkål
2 rödlök
2 äpplen
2 kanelstänger
1 tsk salt
svartpeppar
4 dl glögg
ca 1 msk citronsaft
2 msk honung
Glöggkokt rödkål med äpple
Skär rödkålen i strimlor, skiva lök och äpplen. Fräs i smör och tillsätt kanel, salt, svartpeppar, glögg, citronsaft och honung. Låt koka på svag värme ca 35-45 minuter, rör om då och då. Tillsätt mer glögg om det kokar torrt. Smaka av med mer salt, socker och/eller citron efter behov.
Kommentarer
Mycket god rödkål, denna hamnar lätt på vårt eget julbord från och med nu!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|