Direktlänk till inlägg 26 december 2010
Ja i år jobbar jag mig igenom lite danska julklassiker också. Dessa danska jødekager är lite mer speciella i smaken än vanliga med sin citronessens och kanelsocker å mandlar på toppen, jag tror dessa blir en fortsatt favvis även på vårt svenska julbord :)
Danska jødekager
ca 50 st
250 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bourbonvanillapulver
175 g smör
1 ägg
125 g socker
1 tsk citronessens
1 ägg till pensling
3 msk socker
~1 tsk kanel
4 msk hackade skållade mandlar
Sikta mjöl, bakpulver och vaniljpulver ett par gånger. Hacka i kallt smör. Vispa ihop ägg, socker och citronessens och blanda ner äggsnapsen i mjölblandningen. Ställ degen kallt ca 15 minuter.
Gör en lång rulle av degen och dela i 50 små bollar. Platta ut varje boll på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Blanda socker och kanel och strö i linjer över kakorna. Lägg lite finhackade mandlar mitt på varje kaka och baka vid 200 grader ca 8 minuter.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|