Direktlänk till inlägg 26 december 2010

Danska jødekager

Av Jessica - 26 december 2010 14:30

 


Ja i år jobbar jag mig igenom lite danska julklassiker också. Dessa danska jødekager är lite mer speciella i smaken än vanliga med sin citronessens och kanelsocker å mandlar på toppen, jag tror dessa blir en fortsatt favvis även på vårt svenska julbord :)


Danska jødekager

ca 50 st


250 g vetemjöl 

½ tsk bakpulver

½ tsk bourbonvanillapulver

175 g smör

1 ägg

125 g socker

1 tsk citronessens


1 ägg till pensling


3 msk socker

~1 tsk kanel

4 msk hackade skållade mandlar


Sikta mjöl, bakpulver och vaniljpulver ett par gånger. Hacka i kallt smör. Vispa ihop ägg, socker och citronessens och blanda ner äggsnapsen i mjölblandningen. Ställ degen kallt ca 15 minuter.


Gör en lång rulle av degen och dela i 50 små bollar. Platta ut varje boll på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Blanda socker och kanel och strö i linjer över kakorna. Lägg lite finhackade mandlar mitt på varje kaka och baka vid 200 grader ca 8 minuter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se