Direktlänk till inlägg 25 december 2010

Semifreddo med mockasmak och passionsfrukt

Av Jessica - 25 december 2010 16:00

 


Jag gillar semifreddo. MMMMM.. Glass med mocka(kaffe)smak..Bra lättare efterrättsalternativ såhär i julhelgen, jag menar.. Hur mycket risgrynsgröt kan man äta?Semifreddo med mockasmak och passionsfrukt

6 port


1 dl socker

2 msk vatten

4 passionsfrukter

4 ägg

1 vaniljstång

½ dl socker

½ krm salt

4½ dl grädde

½ dl starkt kaffe

50 g mörk choklad


Värm socker och vatten i en kastrull tills det smälter. Gröp ut passionsfrukterna och häll ner i sockerlagen. Lägg blandningen i botten av sex glas/tumblers.

Separera gulor och vitor, dela vaniljstången och skrapa ur fröna.


Vispa äggulor, vanilj och socker luftigt. Vispa äggvitor och salt i en separat skål till ett hårt skum och vispa grädden i en tredje bunke och tillsätt kaffet. Blanda försiktigt ihop äggulesmet och grädde, vänd till sist ned äggvitorna.


Fördela smeten i glasen. Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta ut glasen 3o minuter före servering. Hyvla över lite choklad vid servering.Kommentarer:

Otroligt god och lägg efterrätt, kaffe och passionsfrukt är en bra kombination. Som vanligt känns det som att receptlagarna och de som tar bilder på maten inte är helt överrens. Bilden till detta recept hade ca 50/50 passionsfrukt och mockaglass. Det blir inte detta receptet, som ni ser på bilden. Jag hade dubblat mängden passionsfrukt nästa gång!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se