Direktlänk till inlägg 23 december 2010
Idag är det lillejulafton. Jag har tagit ledigt från jobb och har dedikterat hela dagen till julbak.. I eftermiddag kommer mina vänner för en uppsittarkväll kallad duga, det blir julsushi med gravad lax, mandelmusslor med hallongrädde och annat gott men här kommer ett recept till dig som peppar inför morgondagen. Gör din janssons frestelse redan idag, den blir bara ännu bättre uppvärmd dagen efter!
Janssons frestelse
8 pers på julbord
800 g potatis
2 gula lökar
1 ask ansjovisfiléer
3,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning utrörd i 1 msk hett vatten
1 dl ströbröd
några klickar margarin
Sätt ugnen på 175 grader. Strimla potatis och lök med mandolin eller matberedare. Blanda ansjovisspadet, buljong och grädde. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Salta och peppra lätt mellan lagren. Häll över vätskan, strö över ströbröd och klicka ut margarin över ströbrödet. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.
Kommentarer
Jag trodde inte att Janssons frestelse var så lätt att laga men det var det. Eftersom min sambo inte gillar fisk gjorde jag janssons i två pajformar, en med ansjovis och en utan vilket fungerade fint. Jag undrar mig dock över om man ska hacka ansjovisfiléerna eller om de ska ligga som de är? Någon kanske har svaret :) Gott var det iallafall!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|