Direktlänk till inlägg 21 december 2010
Nu är det mindre än en vecka till jul och det vegetariska julbordet växer sig större med detta recept. Bitar á la kyckling från Hälsans kök, marinerade och kryddiga samt en omgång hemmagjord rödkål - fantastiskt gott!
Marinerade bitar à la kyckling med hemmagjord rödkål
4 port
350 g bitar à la kyckling
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
½ citron, saften
1/4 rödkålshuvud
1 rödlök
½ citron, saften
½ dl balsamvinäger
2-4 msk socker
salt, peppar
Blanda bitar, sambal oelek, olivolja, citronsaft i en tättslutande påse. Låt ligga och marinera i minst en halvtimme men gärna längre.
Skiva rödkålen och rödlöken tunnt. Hetta upp lite matlagningsolja i en kastrull och låt kålen och löken bli glansiga. Pressa över citronsaft, balsamvinägern och sockret, rör runt och låt småputtra på svag värme i ca 30 minuter. Späd med lite vatten om det börjar koka torrt. Smaka av med salt och peppar.
Under tiden rödkålen kokar, ta upp de marinerade bitarna och stek gyllende i en panna. Lägg upp rödkålen på tallrik eller i djup skål och lägg de marinerade bitarna ovanpå. Servera!
Kommentarer
Detta var riktigt gott. Vi behövde något mellan 2-4 msk socker för att rödkålen skulle få rätt smak. Otroligt lätt och gott med långkokt hemmagjord rödkål, funderar på att göra en större sats nu till jul, det var alldeles för lite rödkål till fyra personer som huvudrätt men på ett buffébord är det alldeles lagom!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|