Direktlänk till inlägg 19 december 2010

Ninas pizzabröd

Av Jessica - 19 december 2010 15:15

 


De två gånger jag har bakat detta bröd har det varit till halloween. Första gången gjorde vi det i formen av en pumpa och denna gången i springformar, mycket smidigt och man kunde lätt skära en tårtbit till brödet.


Det är ett väldigt gott matbröd och passar allra bäst till en soppa eller på ett buffébord. Toppingen kan varieras till oändlighet men detta är klassikern :)


Ninas pizzabröd

2 st i springform


50 g jäst

5 dj ljummet vatten

1½ tsk salt

2 msk smör

250 g kesella

5 dl durumvetemjöl

8-9 dl vetemjöl

150 g soltorkade tomater

1 dl majskorn

1 dl urkärnade oliver, gröna med pimento

1 dl marinerade vitlöksklyftor

200 g riven ost


Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, smör, kesella och större delen av mjölet. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk på dragfri plats ca 30 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bord. Dela degen i två och tryck ut till rundlar, lägg varje rundel i en smord springform. Strö över hackade tomater, majs, oliver, vitlöksklyftor och riven ost och tryck ner något i degen med fingertopparna. Sätt ugnen på 225 grader och låt jäsa ytterligare 15 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, känn efter med provsticka, låt svalna på galler.


Kommentarer

Har man alla toppingarna listade ovan blir det mycket ovanpå brödet. Man skulle kunna dela på fyllningen och lägga hälften i mitten av brödet och resten ovanpå. Eller göra en lång rulle av degen med fyllningen inuti och sen forma som en snigel i springformen. Det finns många alternativ och det var absolut inte sista gången jag gjorde detta bröd!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se