Direktlänk till inlägg 12 december 2010
Det här måste vara något av de bästa exemplaren på comfort food. Man uppnår någon slags nöjdhet ganska direkt och vem blir inte happyhappy av att få äta pannkakor till middag? ostgratinerade pannkakor tillochmed!
Min mormor och morfar gjorde ofta köttfärsfyllda crêpes till mig men kallade det cannelloni, det visste jag inte var fel då men nu har jag lärt mig att cannelloni är det här och detta är crêpes :)
En trött söndag som idag fylls de med svampstuvning, receptet är busenkelt! Ni kan och borde dock servera en liten sallad till - det glömde vi helt!
Svampcrêpes
10 crêpes
fyllning
500 g färska champinjoner
1 gul lök
2 tsk vetemjöl
4 dl grädde
salt, peppar
crêpes
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 dl mjölk
ca 2 dl riven ost till gratinering
smör till stekning
Vispa ihop äggen, vetemjölet och saltet till en jämn smet. Vispa ner mjölken, lite i taget, till en slät och fin smet. Stek crêpesen i smör och lägg på en tallrik till att svalna.
Skiva svampen och finhacka löken. Fräs i smör i en panna ett par minuter utan att det tar för mycket färg. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och låt småkoka i ca fem minuter. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en bra klick av stuvningen på varje crêpe och rulla ihop (vik evt. in kanter om det passar bättre i formen). Lägg rullarna i en smord form, strö över osten och gratinera i ugnen ca 10-15 minuter tills osten är smält och fått lite färg. Servera med sallad.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|