Direktlänk till inlägg 12 december 2010

Svampcrêpes

Av Jessica - 12 december 2010 13:00

 


Det här måste vara något av de bästa exemplaren på comfort food. Man uppnår någon slags nöjdhet ganska direkt och vem blir inte happyhappy av att få äta pannkakor till middag? ostgratinerade pannkakor tillochmed!


Min mormor och morfar gjorde ofta köttfärsfyllda crêpes till mig men kallade det cannelloni, det visste jag inte var fel då men nu har jag lärt mig att cannelloni är det här och detta är crêpes :)


En trött söndag som idag fylls de med svampstuvning, receptet är busenkelt! Ni kan och borde dock servera en liten sallad till - det glömde vi helt!


Svampcrêpes

10 crêpes


fyllning

500 g färska champinjoner

1 gul lök

2 tsk vetemjöl

4 dl grädde

salt, peppar


crêpes

4 ägg

2 dl vetemjöl

2 krm salt

4 dl mjölk


ca 2 dl riven ost till gratinering

smör till stekning


Vispa ihop äggen, vetemjölet och saltet till en jämn smet. Vispa ner mjölken, lite i taget, till en slät och fin smet. Stek crêpesen i smör och lägg på en tallrik till att svalna.


Skiva svampen och finhacka löken. Fräs i smör i en panna ett par minuter utan att det tar för mycket färg. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och låt småkoka i ca fem minuter. Salta och peppra.


Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en bra klick av stuvningen på varje crêpe och rulla ihop (vik evt. in kanter om det passar bättre i formen). Lägg rullarna i en smord form, strö över osten och gratinera i ugnen ca 10-15 minuter tills osten är smält och fått lite färg. Servera med sallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards