Direktlänk till inlägg 8 december 2010

Rödkål med äpple och hasselnötter

Av Jessica - 8 december 2010 20:56

 


Nu är det jul igen å nu är det jul igen å.. jag är redan trött på den traditionella julmaten, redan efter ett julbord (och det var inte ens svenskt). I år krävs det att några nya trevliga vegetariska varianter hittar upp på julbordet och detta är ett väldigt bra alternativ!


Här är en rödkålssallad med rostade hasselnötter och äpple dressade i dijonsenap, det krävs nästan att man gör dubbel sats, den är riktigt god. Vi åt den med quornfiléer och grönsaksköttbullar men jag tror också att den blir en riktig hit til fläskkött och julköttbullarna :)


Rödkål med äpple och hasselnötter

4 port som huvudrätt / 8-12 port på buffébord


350 g rödkål

200 g matäpple eller vanliga äpplen

100 g skalade hasselnötter

2 msk neutral olja

1 tsk flytande honung

1½ tsk citronsaft

1 tsk dijonsenap

salt, peppar


Rosta hasselnötterna i en torr panna, lägg till sidan. Ta av de yttersta bladen på rödkålen och strimla resten fint. Skär äpplena i klyftor eller tärningar och lägg i en stor skål tillsammans med hasselnötterna och rödkålen.


Blanda ihop olja, honung, citronsaft, dijonsenap och kryddor till dressingen. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Strö över hasselnötter och servera!


Kommentarer

Jag tyckte att dressingen behövde lite mer citronsaft så jag höftade lite som vanligt och jag tror att lite strimlad purjolök i salladen hade kunnat ge den ännu en trevlig dimension så det får jag prova nästa gång :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se