Direktlänk till inlägg 23 november 2010

Köttfärsgryta med quornfärs

Av Jessica - 23 november 2010 17:00


 


Torkad sojafärs i all ära, men det är något med quornfärsen som jag tycker är snäppet vassare. Den smakar lite bättre, är bara att stoppa ner i vad man nu gör från frysen och kostar självklart en hel bondgård jämfört med sojafärsen. Vi har försökt göra köttbullar på sojafärs (men med ägg som bindemedel) och det försöket kommer upp på bloggen snart :)


Höstig mat.. Värmande soppor, matiga grytor. Här är en spännande gryta med massor av grönsaker som passar kanon i kylan. Middag till fyra och lika många matlådor - en perfekt rätt att fylla frysen med!


Köttfärsgryta med quornfärs

8 port


400 g quornfärs

2 gula lökar

400 g vitkål

2 morötter

2 palsternackor

4 selleristjälkar

1 dl vatten

2 dl creme fraiche

4 tsk maizena

2 tsk dijonsenap

2 tsk soja

2 krm kardemumma

svartpeppar

1-2 dl färsk persilja


Ta fram quornfärsen ur frysen och koka riset. Skala, hacka och strimla grönsakerna till perfektion! Bryn lök och vitkål i ett par minuter i lite smör eller olja, tillsätt resterande grönsaker och quornfärs och låt bli varmt tillsammans.


Häll ner vätskan, creme fraichen, alla kryddorna utom persiljan och låt koka ihop till en härlig gryta. Tillsätt klippt persilja på slutet och smaka av igen evt med lite mer salt. Servera med riset.



Kommentera

Gryta och gryta.. det blir någon form för köttfärsröra, den är inte så såsig på grund av alla grönsakerna men det behöver den inte vara och Jonas var lite skeptisk till kardemumman men den passar väldigt bra till rätten och gör den något lite spännande :)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards