Direktlänk till inlägg 19 november 2010

Stekta äpplen med kanel

Av Jessica - 19 november 2010 17:45

 


En efterrätt kallad duga, på kanske tio minuter. Även om en äppelkaka inte är det svåraste att slänga ihop så är det ibland ändå fär mycket för att orka med. Skiva upp lite äpplen, släng ner andra godheter i pannan och servera med en god ekologisk vaniljglass! Jag har dessutom dille på kanel för tillfället så denna efterrätt passar mig utmärkt!



Stekta äpplen med kanel

4 port


400 g klyftade äpplen med skal

smör att steka i

2 dl rostade skalade hasselnötter

4 msk rårörsocker

2 tsk kanel

vaniljglass


Hetta upp smöret i pannan, blanda ner äpplen, hasselnötter, rårörsocker och kanel och stek på medelhög värme i ca 5 minuter. Servera med vaniljglassen.



Kommentarer:

Skalade hasselnötter smakar bättre än dem med skal på, antingen får man betala mer för de färdigskalade eller jobba som en gnu för att pilla av skalet på sina oskalade hasselnötter men så är det!


Änglamarks ekologiska vaniljglass använde vi, den är god, något hård i konsistensen men god!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards