Direktlänk till inlägg 14 november 2010

Jenny och Niklas bröllopsbakelse

Av Jessica - 14 november 2010 12:45

 


Så kom dagen när Jenny och Niklas gifte sig. Det var igår, den 13 November 2010 efter 7 år och 7 månader tillsammans. Det var en otroligt vacker dag och här är den egenkomponerade bröllopsbakelsen som vi med mycket slit, pill och många provsmakningar kommit fram till :)


Jenny och Niklas bröllopsbakelse

16 st


Grundmuffins Victoria Sponge style

175 g smör

175 g strösocker

3 ägg

3/4 tsk bourbon vanillapulver

1 tsk bakpulver

175 g manitoba cream


Halloncitronsylt

250 g frysta hallon

250 g syltsocker

1 citron, saften


Citroncreamcheese

300 g cream cheese

2 dl florsocker

1 citron, skalet


500 g sugarpaste

½ dl rapsolja


Grundmuffins Victoria sponge style

Värm ugnen till 180 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker mjukt och fluffigt i en vispskål. Rör försiktigt ner äggen och vaniljpulvret och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret lite i taget utan att röra runt för mycket i smeten. Fördela smeten i silikonformar eller andra stabila formar, fyll endast till hälften! Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna.


Halloncitronsylt

Låt frysta hallon, syltsocker och citronsaft koka på hög värme i ca 5 minuter, skumma av, häll upp på ren burk och låt svalna.


Citroncreamcheese

Blanda creamcheese, florsocker och citronskal till en jämn massa med handvisp, ställ i kylen för att stelna.Sammansättning

Skär de svalnade muffinsen i tre delar och fyll de två lagren med halloncitronsylt, ca en tsk per lager. Låt stå kallt en stund för att bli stabila.


Fyll därefter en spritspåse med creamcheese och gör en ordentlig topp på muffinsen. Ta därefter en smal slickepott, forma till toppen och använd därefter ytterliggare en klick creamcheese för att klä hela muffinsen utvändigt och försök få till en så jämn form som möjligt.


   

Låt stå kallt igen ett tag tills creamcheesen stelnat lite. Dela och väg upp sugarpasten i bollar på ca 30 g. Kavla ut dessa på florsockerpudrat underlag, pensla med olja och lägg sedan sugarpasten med oljan ner mot bakelsen från baksidan och över bakselsen som ett lakan över ett spöke. Dutta sugarpasten på plats med en liten boll sugarpaste i en plastpåse. Försök att få så få veck som möjligt (lättare sagt än gjort) Skär av överflödig sugarpaste nede vid kanten och dekorera som du vill!Kommentarer:

Det här med sugarpaste är lite tricky business men övning ger färdighet (om man inte heter Josefin och är född sockerbagare :) HOPP! Det gäller att töja ut sugarpasten litegrann men inte så den spricker. Några små veck kan man dölja nede i kanten med ett fint sidenband och en pärlknappnål, kom ihåg att förvarna gästerna!


Oljan är till för att bakelserna inte ska svetta i rumstemperatur men det kan de göra ändå om man inte använder smörkräm som rekommenderat, men smörkräm smakar flottigt och Jenny å Niklas ville ha en så fräsch bakelse som möjligt. Både sylten och fyllningen är syrliga men sugarpasten gör denna bakelse ganska mäktig ändå, speciellt efter en trerättersmiddag och tajta festkläder!


Det allra bästa är att göra muffins, sylt och creamcheese en dag i förväg. Muffinsen är fantastiska i grundreceptet, de håller sig saftiga och sylten och creamcheesen är bäst helt stelnade och stabila. Att ha bakelserna i kylen mellan rundorna är också att rekommendera.

 
ANNONS
 
Anna

Anna

15 november 2010 20:06

Jessica, vilka fantastiska bakelser!!! Kram Anna

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se