Direktlänk till inlägg 12 november 2010

Thailändsk fisksoppa

Av Jessica - 12 november 2010 15:45

 


Fredagar har blivit soppkväll här hemma nu i höst. Soppor tar oftast inte mer än en halvtimme att göra och med ett gott bröd och ett glas vin har vi inkapslat allt det vi förväntat oss av fredagkvällen; Lyx, mys och god mat.


Fisk har alltid känts lite lyxigt för mig och jag lagar det väldigt sällan hemma eftersom fisk och skaldjur är långt utanför godkänt-listan hos min sambo. Denna soppa gjorde jag i en stor kastrull fram till de sista fem minuterna när jag slängde ner torskbitar i ena halvan och han slängde ner sojastrimlor i den andra. Väldans smidigt måste jag säga. Alla får som de vill!


Thailändsk fisksoppa

4 port


800 g kokosmjölk

1 tsk grön currypaste

4 schalottenlökar

1 gul paprika

2 morötter

1 vitlöksklyfta

1 tsk färsk ingefära

10 små kokta delikatesspotatisar

½ tsk salt

2 msk fisksås

koriander

500 g fiskfilé, torsk/lax



Tina fisken i förväg.

Rör samman lite av kokosmjölken med currypasten. Tillsätt därefter resten av kokosmjölken och tillsätt en burk med vatten. Klyfta schalottenlök, hacka paprika, skiva morötter, pressa vitlök, riv ingefära och klyfta potatisen. Blanda ner alla grönsaker och kryddorna i kokosmjölken. Låt koka i ca 5 minuter.


Skär fisken i mindre bitar och släpp ner i soppan och låt soppan sjuda i fem minuter tills fisken är klar.



Kommentarer

Jag köpte en burk konserverade delikatesspotatisar, de är riktigt bra till matiga soppor som ska gå undan! Är du känslig för stark mat så minska på mängden currypaste, den gröna är het!



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se