Direktlänk till inlägg 7 november 2010

Muffins med dadlar och pumpafrö

Av Jessica - 7 november 2010 08:00

 


Välkommen till en helt ny värld av muffins! Grundreceptet kommer från en engelsk bok och en svensk muffin och en engelsk muffin är nog inte helt kompatibel.

Detta kanske är en engelsk muffin, och den är riktigt god i konsistensen. Jag har lite svårt att förklara den, men du kommer att bli lika överraskad som jag när du provbakar dessa goodies!


Muffins med dadlar och pumpafrö

15 st


400 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

200 g dadlar

100 g pumpafrö

4 ekologiska ägg

2 dl mjölk

2 dl solrosolja


Kärna ur dadlarna och hacka dem halvfint. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med stabila muffinsformar (eller dubbla instabila muffinsformar :). Blanda mjöl, bakpulver, dadlar och pumpafrö i en skål. Blanda därefter ner de blöta ingredienserna och blanda väl. Skeda ner i formarna och baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills muffinsen är gyllene till färgen!Kommentarer

En annan variant av detta recept hittar du här, i helgen organierade jag dock skafferiet och hittade en massa dadlar, så jag skippade sirapen helt och lät dadlarna vara sockerkälla. Lite mer matiga blev de, passar perfekt till frukost och mellanmål!


Det är något med alla ägg och all olja som gör dem speciella, på ett bra sätt. Alltid trevligt med nya varianter av något som annars blir trist standard!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se