Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Frukostmuffins med torkade körsbär, gojibär och kardemumma

Av Jessica - 31 oktober 2010 09:15

 


Min arbetskamrat berättade nyligen för mig om ett ordspråk han hade hört. Det gick ut på att man skulle äta som en kejsare till frukost, en kung till lunch och som en fattig man till middag. Menat att ens största mål ska ligga om morgonen. Jag älskar frukost så det har jag inget emot :)


Frukostmuffins med torkade körsbär, gojibär och kardemumma

15 st


3 dl vetemjöl

4 dl vetegroddar

1½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

1 tsk salt

1½ dl råsocker

1½ tsk kanel

1½ tsk stött kardemumma

1 dl torkade körsbär

1 dl gojibär

1 dl hasselnötter

200g smör

2 ägg

3½ dl yoghurt/gräddfil


Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en ugnsplåt med stadiga muffinsformar.


Kärna ur körsbären. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret, blanda med ägg och yoghurt. Häll ner smörblandningen i mjölblandningen och rör till en välblandad smet. Fördela i muffinsformarna (upp till 3/4) och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuten eller tills en sticka kommer ut torr.




Kommentarer

Dessa muffins finns i en annan variant här, men idag städade jag i skafferiet och hittade några nya godbitar att stoppa ner i muffinsen!


Torkade körsbär köper jag i orientaliska butiker, Möllan i Malmö har många. Dock kommer de med kärnor så det är bara att börja pilla :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se