Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010

Victoria Sponge-apelsinmuffins med kaffefrosting

Av Jessica - 30 oktober 2010 13:00

 


Nu är vi verkligen i baktagen här hemma. Jag och min syster är igång med att designa hennes bröllopstårta, eller bröllopsbakelser/bröllopscupcakes med fyllning klädda i sugarpaste. Till detta provade vi även olika sorters bottnar och kom fram till att en Victoria Sponge var det bästa alternativet. Helt annorlunda från våra vanliga sockerkaksbottnar, denna har betydligt mer smör och socker men håller formen väldigt bra och blir inte torr och fnasig dagen efter.


Vi fick några muffins över som jag valde att dekorera med något jag alltid velat testa, kaffefrosting!


Victoria Sponge-cupcakes med kaffefrosting

14 muffins


225 g smör/margarin

225 g socker

4 ägg

1 tsk bourbon vanillapulver

1 apelsin, skalet och 1 msk saft

225 g mjöl (ca 3½ dl)

2 tsk bakpulver


50 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

100 g philadelfiaost
1 msk starkt kallt kaffe

snabbkaffe till garnering


Värm ugnen till 180 grader. Vispa smör och socker mjukt med en elvisp. Vispa ner äggen, vaniljen, apelsinskal och saft för hand. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner mjölblandningen lite åt gången. Rör till en jämn smet men överarbeta inte smeten.


Fyll muffinsformar till ca 3/4 och platta till ytan. Baka i ungefär 20 minuter tills muffinsarna är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt mot toppen med fingerspetsen. Låt svalna på ett galler medans du gör frostingen.


Vispa alla ingredienserna med en elvisp för bästa resultatet. Spritsa eller bred ut frostingen ovanpå muffinsarna och strö till sist över lite snabbkaffepulver.



Kommentarer

Vi använde Manitoba Cream till spongen denna gången, plus den angivna mängden bakpulver. Då räcker det nästan med att fylla formarna till hälften!


Jag har fått silikonmuffinsformar, vilken fantastisk uppfinning, aj lav it!


Kaffefrostingen gjorde jag på snabbkaffe denna gången, vill man ha en mer genuin kaffesmak föreslår jag redigt bryggkaffe!


På bilden har jag spritsat ut frostingen på en muffins och brett ut den över en annan, jag vet inte vad jag tycker bäst om faktiskt!



 
 
Skönhetsbloggen!

Skönhetsbloggen!

31 oktober 2010 00:38

Wow, mums!

http://frida.blogg.se

 
Anna

Anna

1 november 2010 16:48

Mmm va fina!!! Låter gott!

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards