Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Italiensk förrätt med caponata, kronärtskocksdip, brödpinnar och amaretto sour!

Av Jessica - 22 oktober 2010 17:45

 


Här kommer en hel förrättsmeny till nästa mysmiddag, vem du nu vill bjuda på dessa smaksensationer. Caponata är nog den godaste röran jag någonsin smakat och tillsammans med några brödpinnar toppade med parmesan och annat smaskigt är detta en förrätt som lockar till långdraget mys, perfekt anser jag!


Vi börjar med välkomstdrinken, amaretto sour är en av mina favoritdrinkar (till trots för smaken av björnklister, jag tror det är den jag gillar läskigt nog)!



Amaretto sour

6 fördrinkar


250 ml amaretto

250 ml lemon sourmix

2 dl is

660 ml sodavatten (två glasflaskor)


Blanda amaretto och sourmix i en kanna och håll kyld till servering. Direkt innan servering tillsätter du ca 2 dl is och två flaskor sodavatten.




Caponata

10 portioner tillsammans med kronärtskocksdip


1 stor gul lök

2 stjälkar blekselleri

4 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 gul paprika

100 g aubergine

olivolja

400 g krossade tomater

1 msk kapris

en handfull gröna oliver

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk socker


Finhacka löken, sellerin och vitlöken. Stek tillsammans med hackad paprika och tärnad aubergine i en kastrull i oljan ca 15-20 minuter. Tillsätt krossade tomater, kapris, hackade gröna oliver, rödvinsvinäger och lite socker och koka i ytterligare fem minuter. Servera varm eller rumstempererad.



Kronärtskocksdip

10 portioner tillsammans med caponatan 


280 g kronärtskockshjärtan

~300 g urkärnade gröna oliver

50 g pinjenötter

50 g parmesanost

½ citron, saften

2 msk olivolja, extra till servering


Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna några minuter tills de blir gyllene. Mixa alla ingredienser till en slät dip med en mixer eller i matberedare.Vid servering ringlar du över ytterligare lite olivolja.



Kommentarer

Caponatan tror jag hade varit fantastiskt god blandad med nykokt pasta, MMM! Receptet på brödpinnar kommer inom kort. Tills dess kan du servera rätten med skivad rostad baguette samt vitlöksklyftor och en god olja att gnugga på brödet.




 
 
Anna

Anna

25 oktober 2010 21:58

Mmmm låter smarrigt!

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards