Direktlänk till inlägg 17 oktober 2010
Rotfrukterna är i sitt esse för ögonblicket. De är billiga, även de ekologiska och tillsammans med rätt saker och i nya spännande varianter är de fantastiskt goda!
Här kommer ett nytt recept för mig, rotfrukter i en krämig pastasås. Jag tyckte att det lät mycket märkligt med mjukost i en pastasås men den gav verkligen en ny dimension till såsen, en djup ostig smak utan en hel massa riven ost!
Rotfruktspasta
4 port + en matlåda
3 morötter
200 g rotselleri
2 gula lökar
2 tomater
olja till stekning
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk dragon
1½ tsk vetemjöl
2 dl mjölk (veg. alt ex. sojagrädde)
1 dl mjukost (veg. alt)
500 g pasta
Skala morötter och rotselleri, skär dem i tunna strimlor. Skär löken i tunna skivor. Fräs i en stekpanna i lite olja. Sätt igång pastavattnet och en liten kastrull med vatten. Doppa tomaterna i det kokande vattnet i lilla kastrullen, flå och hacka dem. Tillsätt tomathack samt kryddor i pannan, låt småkoka ca 10 minuter. Strö över mjölet, späd med mjölken och låt koka ytterligare någon minut. Rör ned osten och värm utan att koka. Servera med den nykokta pastan.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||
|