Direktlänk till inlägg 15 oktober 2010

Quesadillas fyllda med spenat-, kikärts- och fetaoströra

Av Jessica - 15 oktober 2010 16:45

 


Nu är vi inne i avancerade svängen igen, nu är det Jonas som pluggar och har en massa tid att baka. I torsdags när jag kom hem stod han i köket och stekte hemmagjorda tortillabröd, helt fantastiskt. Receptet på Jonas tortillabröd kommer snart.


Idag är det fetaostens dag, allt verkar ha en egen dag numera! Vi firar den med att fylla Jonas goda tortillas med en härlig röra av spenat, kikärtor och fetaost serverade med en enkel sallad. MUMS!


Quesadillas fyllda med spenat-, kikärts- och fetaoströra

8 st


380 g kikärtor

2 vitlöksklyftor

½ dl olja

2-3 msk citronsaft

salt, svartpeppar

300 g fryst bladspenat, tinad

200 g fetaost

8 tortillabröd

olja till stekning

blandad sallad


Skölj kikärtorna grundligt och mixa sedan tillsammans med vitlök. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en slät massa. Krama ur spenaten på överflödig vätska, hetta upp en panna med lite olja och fräs spenaten några minuter, peppra ordentligt.


Lägg tortillabröden på en platt yta. Bred ut kikärtsröran på ena halvan, toppa samma halva med spenat och smulad fetaost. Vik över den ofyllda halvan, platta till något. Stek quesadillasen i lite olja, ett par minuter på var sida.


Servera med sallad!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se