Direktlänk till inlägg 4 oktober 2010
Kanelbullen kan vara Sveriges godaste kaka. Jag har provat ett nytt recept i år som jag är mycket nöjd med. Idag är det dessutom kanelbullens dag, det kan också vara den bästa temadagen på året. Fettisdagen släng dig i väggen. Kanelbullens dag vinner överlägset.
Så ta dig tiden att baka en sats av dessa härliga kanelbullar idag. Njut dem tillsammans med dina favoritmänniskor, några glas mjölk, saft eller kanske kaffe? Sätt dig ner och slappna av. Bättre än så blir det inte.
Kanelbullar
60 st
100 g jäst
5 dl mjölk
1,6 l vetemjöl special
200 g smör
2 dl vit sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma
300 g smör
1½ dl socker
2-3 msk kanel
1 ägg till pensling
½ dl mjölk
en nypa salt
pärlsocker/rörsocker
Här är en närbild på en av de smaskiga bullarna.
Kommentarer:
Dubbla mängden jäst ger fluffiga väljästa bullar, mycket bättre än alla gånger jag bara användt 50 g jäst. Penslingen med ägg, mjölk och en nypa salt får verkligen fram smakerna och ger en härlig lite krispig yta, absolut värt att prova.
Dessutom använde jag rörsocker på några av bullarna vilket blev härligt knäckigt!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||
|