Direktlänk till inlägg 2 oktober 2010

Banoffeepie med kanel och nöthack

Av Jessica - 2 oktober 2010 11:30

 


Hade jag varit ett bakverk, hade jag kanske velat vara en banoffeepie med kanel och hackade saltade nötter. Perfekt som ensamrätt (vem behöver middag egentligen?) eller istället för godis och popcorn, här får du kaka, sött, salt, krämigt, knaprigt och kryddigt i ett. Släng er i väggen ordinarie filmmyssnacks, banoffeepie har intagit förstaplatsen. Det kan också vara bra att ligga i horisontalläge efter man ätit denna tyrannosaurus rex av bakverk och dricka mycket vatten, så man kan njuta riktigt länge av kalorierna och samtidigt undvika diabetes på kuppen genom att spä ut blodsockerhalten :)


Banoffee pie, lägg den på minnet, det kommer iallafall dina kranskärl att göra :)


Banoffee pie med kanel och nöthack

1 paj, 10-12 port


1 burk sockrad kondenserad mjölk

400 g digestivekex

150 g smör

3 skivade bananer

2 dl vispgrädde

ekologiskt vaniljpulver

kanel

2 dl blandade rostade saltade nötter (cashew, mandlar, jordnötter)


Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull, ALLTID övertäckt med vatten (den finns rykten om att den kan explodera annars) i en rymlig kastrull och småkoka i två timmar. Fyll på med mer vatten om det ångar bort.


Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut botten och ganska höga pajkanter i en springform (rund form med löstagbar kant) hårt och grädda 10 minuter, på 225 grader mitt i ugnen. Låt svalna.


Gör kolasåsen dagen före eller låt svalna ordentligt innan du tar i burken. När det är dags att servera pajen brer du ut kolakrämen på bottnen av pajskalet, vispar grädde med lite vanilj och brer ut ovanpå, skivar och sprider ut bananer och strör över kanel samt grovhackar de saltade nötterna och lägger dessa överst som grädden på moset, som pricken över iet, som allt det där fantastiskt goda i livet.


Kommentarer

Det är omöjligt att äta mer än en liten bit, men den biten njuter man av till tusen!

Jag har kokat kolasås enligt dessa anvisningar två gånger nu och mitt kök är fortfarande inte insmetat i kolasås.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards