Direktlänk till inlägg 29 september 2010
Två torra trista tortillabröd i brödlådan, lite standardgrönsaker i kylskåpet.. Vad ska man göra? Tillsätt lite aubergine, lime och palsternacka SÅ var middagen klar!
En härlig grönsakschiligryta som piffas upp av strimlade rostade tortillabröd, vardagssuccé var ordet!
Grönsakschili med aubergineröra och rostad tortilla
4 port
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
rapsolja
~1 msk chilipulver/1 färsk chili
~1 tsk kanel
1 tsk salt
400 g krossade tomater
½ blomkålshuvud
1 aubergine (ca 400 g)
2 vitklöksklyftor
1 msk olivolja
½ lime, saften
2 tomater
2 mjuka tortillabröd
olja till pensling
Nagga auberginen med en gaffel och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, baka i 175 grader varm ugn ca 45 minuter. Skala och grovhacka lök, vitlök, morötter och palsternacka. Fräs i olja. Strö över chili och kanel, salta något och häll över tomatkrosset. Låt småkoka utan lock i 20 minuter. Bryt ner blomkålen i mindre buketter, lägg ner i grytan och fortsätt småkoka i ca 5 minuter.
Skär tortillan i remsor, alt. klipp, strö ut på bakplåtspappret från auberginebaket. Pensla lätt med olja och låt rostas gyllene i ugnen på 175 grader.
Dela auberginen på längden, gröp ur innanmätet. Pressa ut överflödig vätska genom en sil och finhacka sedan aubergineköttet till mos. Tillsätt lite salt, vitlök, olivolja och limesaft. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Tärna resten av tomaten och vänd ner i aubergineröran.
Lägg upp chilin, toppa med en klick aubergineröra och rostad tortilla!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|