Direktlänk till inlägg 29 september 2010

Grönsakschili med aubergineröra och rostad tortilla

Av Jessica - 29 september 2010 17:12

 


Två torra trista tortillabröd i brödlådan, lite standardgrönsaker i kylskåpet.. Vad ska man göra? Tillsätt lite aubergine, lime och palsternacka SÅ var middagen klar!

En härlig grönsakschiligryta som piffas upp av strimlade rostade tortillabröd, vardagssuccé var ordet!


Grönsakschili med aubergineröra och rostad tortilla

4 port


3 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1 palsternacka

rapsolja

~1 msk chilipulver/1 färsk chili

~1 tsk kanel

1 tsk salt

400 g krossade tomater

½ blomkålshuvud


1 aubergine (ca 400 g)

2 vitklöksklyftor

1 msk olivolja

½ lime, saften

2 tomater


2 mjuka tortillabröd

olja till pensling


Nagga auberginen med en gaffel och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, baka i 175 grader varm ugn ca 45 minuter. Skala och grovhacka lök, vitlök, morötter och palsternacka. Fräs i olja. Strö över chili och kanel, salta något och häll över tomatkrosset. Låt småkoka utan lock i 20 minuter. Bryt ner blomkålen i mindre buketter, lägg ner i grytan och fortsätt småkoka i ca 5 minuter.


Skär tortillan i remsor, alt. klipp, strö ut på bakplåtspappret från auberginebaket. Pensla lätt med olja och låt rostas gyllene i ugnen på 175 grader.


Dela auberginen på längden, gröp ur innanmätet. Pressa ut överflödig vätska genom en sil och finhacka sedan aubergineköttet till mos. Tillsätt lite salt, vitlök, olivolja och limesaft.  Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Tärna resten av tomaten och vänd ner i aubergineröran.


Lägg upp chilin, toppa med en klick aubergineröra och rostad tortilla!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards