Direktlänk till inlägg 25 september 2010

Kantarellpaj

Av Jessica - 25 september 2010 15:15

 


Fortfarande ett fåtal kantareller i skogen, vi njuter bäst det går, så länge det går. Vi åt aldrig mycket svamp när jag växte upp, inte vad jag kan minnas iallafall, det är först på senare tid Jonas smörstekte finsvamp till mig och jag upptäckte att champinjoner är rätt gott även om de inte ligger på pizza!


Nu är jag svampfrälst tror jag och efter en fantastisk tågluff kom den bästa svamprätten från Warsawa, de var lika tokiga i kantareller som vi är här hemma.. Inom kort kommer en fantastisk tagliatelle med kantareller hit till bloggen, det vattnas i munnen bara jag tänker på den. Jag är inget annat än en liten Pavlov jag :)


Pajer innehåller alltid en gedigen ingredienslista och eftersom Jonas följde receptet slaviskt kan ni bara följa anvisningarna härifrån! Detta är en första för Jessicasmat.se, att direkt länka till ett annat recept, men pajen var mycket god och eftersom jag själv inte gjorde den utan min sambo så har jag inte alternerat något så det är inte mitt recept utan coops. Så de kan få ta äran för sin goda kantarellpaj, nästa år kanske jag kommer med en egen :)



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards