Direktlänk till inlägg 9 september 2010
Nu startar allt upp igen efter några sköna avslappnade sommarmånader. Det är nu alla tider ska passas igen och maten blir sådär halvviktig i förhållande till allt man ska hinna till! Då är en sånhär rissallad med tonfisk riktigt bra att ha i kylen, så tar man sig bara en liten skål när hungern kickar in :)
Tonfisksallad med hemmagjord majonnäs
8 port
8 dl kallt kokt ris
400 g tonfisk i vatten
200 g små ärtor
2 röda paprikor
3 tomater
5 vårlökar
1 dl gröna oliver
1-2 dl persilja
4 msk majonnäs
1 citron, saften
salt, peppar
Blanda upp riset så det är klumpfritt. Häll av vätskan och blanda ner tonfisken. Tina ärtor, finhacka paprikor, tomater, vårlök och oliver och blanda ner i salladen. Grovhacka persiljan och strö över.
Rör ut majonnäsen med citronsaft, salt och peppar. Blanda med salladen och servera!
Kommentarer:
Jag fick ett bra tips, om än lite märkligt. Paprikor är väldigt hårdsmälta, mycket tror jag har att göra med skalet. För att salladen ska bli mer enhetlig kan du skala paprikorna först med potatisskalaren, det gör att man uppskattar smaken mer istället för att behöva tampas med skalet :)
Denna gången gjorde jag majonnäsen i en hög mixerkanna med handmixern, det gick sinnessjukt fort och blev hårdare i konsistensen än majonnäsen i länken som är elvispad. Mycket smart!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|