Direktlänk till inlägg 7 september 2010
Efter en utflykt i Skåneland, vi kom både till Kiviks lilla Råa rawfoodcafé, Kiviks äppelmusteri och till Österlens vackra landskap kom vi hem så trötta att middag skulle gå snabbt och smidigt. Slängde ihop denna matiga sallad på en kvart ungefär, åt oss mätta och belåtna och kunde sedan njuta av resten av söndagskvällen.
Söndagskväll eller inte, jättehungrigNU eller inte, denna sallad borde du göra!
Kikärtssallad med ajvar och fetaost
4 port
400 g haricoverts
400 g kikärtor
1 vitlöksklyfta
7 soltorkade tomater
2 dl ajvar relish
1 msk rödvinsvinäger
200 g fetaost
salt, peppar
gott bröd
Tina haricovertsen under vattenbad. Sätt ugnen på 200 grader för att kunna rosta några skivor bröd. Blanda tinade haricoverts med väl avrunna kikärtor.
Mixa vitlök, soltorkade tomater i lite olja, ajvar relish, vinäger, salt och peppar med en handmixer, blanda ihop med bönorna och kikärtorna. Smula över fetaost och servera med en skiva gott bröd!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|