Direktlänk till inlägg 7 september 2010

Kikärtssallad med ajvar och fetaost

Av Jessica - 7 september 2010 17:15

 


Efter en utflykt i Skåneland, vi kom både till Kiviks lilla Råa rawfoodcafé, Kiviks äppelmusteri och till Österlens vackra landskap kom vi hem så trötta att middag skulle gå snabbt och smidigt. Slängde ihop denna matiga sallad på en kvart ungefär, åt oss mätta och belåtna och kunde sedan njuta av resten av söndagskvällen.


Söndagskväll eller inte, jättehungrigNU eller inte, denna sallad borde du göra!


Kikärtssallad med ajvar och fetaost

4 port


400 g haricoverts

400 g kikärtor

1 vitlöksklyfta

7 soltorkade tomater

2 dl ajvar relish

1 msk rödvinsvinäger

200 g fetaost

salt, peppar

gott bröd


Tina haricovertsen under vattenbad. Sätt ugnen på 200 grader för att kunna rosta några skivor bröd. Blanda tinade haricoverts med väl avrunna kikärtor.


Mixa vitlök, soltorkade tomater i lite olja, ajvar relish, vinäger, salt och peppar med en handmixer, blanda ihop med bönorna och kikärtorna. Smula över fetaost och servera med en skiva gott bröd!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards