Direktlänk till inlägg 5 september 2010
Bars i alla dess former känns så amerikanskt. Dessa kan dock också göras till cookies istället för en långpanna - mycket flexibelt. En god, lite någnstans nyttig kaka som jag tycker om att äta till mellanmål.. Släng ihop en nu så blir måndagen lite lättare!
Oatmeal Raisin Bars
1 långpanna
5 dl havregryn (fiberberikade går fint)
2½ dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
en nypa malen muskotnöt
100 g smält smör
2 dl rörsocker
1 ägg
2½ dl russin
Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Blanda havregryn, mjöl, salt, bakpulver och malen muskot i en skål. I en större skål vispar du ihop smör, socker och ett ägg. Blanda ner mjölmixen i den store skålen och tillsätt russinen. Bred ut i långpannan och baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Låt svalna i långpannan. Skär i önskad form när kakan svalnat!
Kommentarer:
Med denna grundsmet kan man lägga ner det mesta, tranbär och nötter, torkade äpplen och kanel, bara du sätter gränserna :)
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|