Direktlänk till inlägg 4 september 2010
Det är nu, sen lördag kväll / tidig söndag natt som du ska förbereda frukosten till imorgon! Sätt degen till dina fantastiska kalljästa bullar, gå och lägg dig och när du vaknar imorgon slår du på ugnen, slevar upp bullar på bakplåtspapper och på 30 minuter har du frukost, som du aldrig har ätit frukost förut!
Frukostbullar med linfrö och solroskärnor
ca 20 st
50 g jäst
7 dl ljummet vatten
750 g siktat dinkelmjöl/ljust fullkornsmjöl
½ dl olja
2 msk socker
1 msk salt
15 g linfrö
80 g solroskärnor
Häll vattnet i en stor skål och lös jästen i vätskan. Tillsätt resten av ingredienserna men bara hälften av solroskärnorna (resten är till utbakning). Rör degen smidig, den kommer att vara kletig.
Sätt plastfilm över bunken, pricka hål med en gaffel och sätt in i kylen i minst 10 timmar. När det är dags att baka ut bullarna lägger du bakpklåtspapper på två ugnsplåtar. Klicka ut bullar med en matsked. Strö över resten av solroskärnorna.
Baka mitt i ugnen, en plåt i taget vid 200 grader i ca 25-30 minuter. Sätt in plåt nr 2 medans du äter den första omgången :)
Kommentarer:
Med dinkelmjöl blir bullarna lite mer luftiga och "italienska" med fullkornsvetemjöl är de fluffiga men inte riktigt lika fina luftbubblor. Detta är de bästa frukostbullarna jag någonsin bakat, de är helt fantastiska!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|