Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Långpannekaka med nektariner, björnbär och pinjenötter

Av Jessica - 31 augusti 2010 20:00

 


Mina vänner gick helt bananas på denna kaka. Jag ska också erkänna att den var riktigt riktigt god men det sjuka är att detta är ett handskrivet recept (på inte så snygg skoltidsskrivstil) som funnits i min receptpärm sedan receptpärmens skapelse - det vill säga ganska många år sedan! Otroligt enkel och smaskig.


Långpannekaka med nektariner, björnbär och pinjenötter

1 mindre långpanna


100 g smör

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1½ tsk vaniljsocker

2 ägg

2 nektariner

2 dl frysta björnbär

10-20 g pinjenötter

florsocker till garnering


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smält matfettet och låt svalna något, skär nektarinerna i klyftor. Blanda ingredienserna till smeten, bred ut den i formen. Lägg nektarinklyftor, björnbär och pinjenötter ovanpå kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Pudra med florsocker.


Kommentarer:

Min smet var otroligt tjock och när jag brett ut den i formen var den kanske 1 cm tjock, jag visste inte om det skulle bli något men stod det långpanna i receptet måste de ha menat långpanna tänkte jag :)


På med nektarinerna och björnbären, kakan kommer att växa och krama frukten och bären! Jag tycker att pinjenötterna skulle ha förrostats lite i en torr panna då inte alla nötterna fick fin färg i ugnen!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se