Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010
Mina vänner gick helt bananas på denna kaka. Jag ska också erkänna att den var riktigt riktigt god men det sjuka är att detta är ett handskrivet recept (på inte så snygg skoltidsskrivstil) som funnits i min receptpärm sedan receptpärmens skapelse - det vill säga ganska många år sedan! Otroligt enkel och smaskig.
Långpannekaka med nektariner, björnbär och pinjenötter
1 mindre långpanna
100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg
2 nektariner
2 dl frysta björnbär
10-20 g pinjenötter
florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smält matfettet och låt svalna något, skär nektarinerna i klyftor. Blanda ingredienserna till smeten, bred ut den i formen. Lägg nektarinklyftor, björnbär och pinjenötter ovanpå kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Pudra med florsocker.
Kommentarer:
Min smet var otroligt tjock och när jag brett ut den i formen var den kanske 1 cm tjock, jag visste inte om det skulle bli något men stod det långpanna i receptet måste de ha menat långpanna tänkte jag :)
På med nektarinerna och björnbären, kakan kommer att växa och krama frukten och bären! Jag tycker att pinjenötterna skulle ha förrostats lite i en torr panna då inte alla nötterna fick fin färg i ugnen!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|