Direktlänk till inlägg 8 augusti 2010
Aldrig förr har det varit så lätt att göra sin egen glass och med resterna av kondenserad mjölk från gårdagens kaffedrinkar var det lätt som en plätt!
Riktig gräddglass, riktig grädde, riktig vanilj, RIKTIGT GOTT!
Hemlagad vaniljglass med rabarber i balsamico
ca 8-10 port
½ burk kondenserad mjölk (ca 400gs burk)
6 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
10-15 rabarberstjälkar
1 dl rårörsocker
½ dl balsamicovinäger
1 apelsin, skal+saft
Blanda alla ingredienser till glassen i en skål. Vispa smeten till fast konsistens. Dela i fryståliga plastburkar/brödform med lock/plastfilm och frys (minst 1 timme).
Skär rabarbern i munsbitar. Lägg i en panna med rårörsocker, balsamicovinäger samt apelsinskal+saft. Låt småkoka några minuter (beroende på tjocklek) och ställ därefter av värmen och låt dra under lock.
Skopa upp glassen i serveringsglas och skeda över rabarbern.
Kommentarer:
Jag kan inte skriva detta inlägg utan att det vattnas i munnen, då är det bra! Glassen blir gräddig och fin, anledningen till varför du ska dela den är för att du kan prova någon rolig smaksättning till den ena ex. riven ingefära utan att äventyra hela omgången :)
Jag hade några otroligt späda hemodlade små rabarberstjälkar vilka nästan kokade sönder på 5 minuter. Försök hålla dem från att tråda ihop sig och bli en enda röra även om det är svårt!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|