Direktlänk till inlägg 4 augusti 2010

Linfrö- och jordnötsgoodies

Av Jessica - 4 augusti 2010 18:30

 


Nu kämpar jag resten av denna arbetsvecka ut innan jag tar tre hela sköna veckors semester. Därför laddar jag nu depåerna med lite osunda nyttigheter för att inte tappa orken :)


Linfrö- och jordnötsgoodies

1 långpanna 


100 g krossade linfrö

150 g puffat ris (rice krispies) 

5+ msk crunchy jordnötssmör

5 msk sirap


Blanda alla ingredienser i en skål och blanda väl med fingrarna. Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna, stjälp ner den himmelska massan och pressa hårt i långpannan. Låt stå i några timmar innan du skär upp i bitar.


Kommentarer:

Ursprungliga receptet hade bara 5 msk jordnötssmör i sig men dessa höll inte helt ihop trots att de stått i flera timmar. Jag tycker du kan prova lite mer, kanske 7-8 msk? Jag lät min plåt stå i rumstemperatur, blir inte puffat ris konstigt och soggigt om det står i en kyl?


Prova ni, jag har ricekrispietreats så det räcker för ett tag framöver nu :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se