Direktlänk till inlägg 30 juli 2010

Svamplasagne med pesto

Av Jessica - 30 juli 2010 17:00

 


Vilken fröjd för ögat. Bjöds på denna härliga lasagne för första gången på middag hos bekanta och Jonas gjorde den ännu finare med spenatplattor. Vill ni imponera utan större ansträngning? Get to work!


Svamplasagne med pesto

1 oval ugnsform


1 pkt spenatlasagneplattor

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

750 g färska champinjoner

salt, svartpeppar

1½ dl vispgrädde

1 dl persilja

riven parmesanost


2 msk smör

3 msk vetemjöl

7 dl mjölk

1 grönsaksbuljongtärning


1 kruka basilika

50 g pinjenötter

2 vitlöksklyftor

riven parmesanost

3 msk olivolja


Finhacka lök och vitlök och låt svettas utan att ta färg i ett par minuter.

Skölj och skiva champinjonerna, blanda ner i stekpannan och låt steka ca 10 minuter. Under tiden gör du bechamelsåsen.


Värm mjölken i mikron. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet till en fast massa. Blanda ner buljongtärningen och den varma mjölken, lite i taget, vispa under tiden. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter.


Mixa basilika, pinjenötter, pressad vitlök och parmesan. Tillsätt oljan under fortsatt mixning.


Sätt ugnen på 200°. Krydda den stekta svampen med en ordentlig omgång salt och peppar. Tillsätt grädde och låt puttra. Blanda ner finklippt persilja och riven parmesan.


Varva lasagneplattor med svampstuvning och bechamelsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bred över peston. Ringla över det sista av bechamelsåsen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter, servera med en lätt sallad!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards