Direktlänk till inlägg 24 juli 2010
Här tar vi den spanska aftonen på fullt allvar! Chilimajonnäs har jag dock också fått på min sushiresturang så det verkar inte vara så spanskt ändå :) Men potatisarna är kokta och sedan stekta och saltade med flingsalt, MUMS!
Chilimajonnäs
~3 dl sås
2 gröna/röda chilifrukter
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
½ tsk senapspulver/senap
3 dl matolja
paprikapulver, chiliflagor, tabasco
Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser utom oljan och vispa med en elvisp. Tillsätt oljan först droppvis och sedan lite i taget tills du får en tjock krämig sås. Smaka av med lite mer kryddor vid behov.
Kommentarer:
För fler majonnästips, kolla här! Det är inte så svårt som man tror.
Jag använde två gröna chilifrukter som vi faktiskt odlat själva på balkongen, de var riktigt goda och lagom starka. Men eftersom de var gröna fick majonnäsen en lite märklig färg, jag föreslår att använda röda chilifrukter och färga lite extra i efterhand med paprikapulver och torkade chiliflagor!
Patatas
6 port
500 g potatis
3 msk olja
2 tsk flingsalt
Skrubba potatisarna och koka halvmjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Stek därefter i olja i en panna tills potatisarna fått fin färg och är genomstekta, strö flingsalt över och servera!
Kommentarer:
De små nypotatisarna är bäst, de passar också perfekt som plockmat på spanska aftonen tillsammans med omeletten med squash och lök!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 | 31 | ||||
|