Direktlänk till inlägg 24 juli 2010

Patatas med chilimajonnäs

Av Jessica - 24 juli 2010 16:30



Här tar vi den spanska aftonen på fullt allvar! Chilimajonnäs har jag dock också fått på min sushiresturang så det verkar inte vara så spanskt ändå :) Men potatisarna är kokta och sedan stekta och saltade med flingsalt, MUMS!


Chilimajonnäs

~3 dl sås


2 gröna/röda chilifrukter

2 äggulor

1 msk vitvinsvinäger

½ tsk salt

½ tsk senapspulver/senap

3 dl matolja

paprikapulver, chiliflagor, tabasco


Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser utom oljan och vispa med en elvisp. Tillsätt oljan först droppvis och sedan lite i taget tills du får en tjock krämig sås. Smaka av med lite mer kryddor vid behov.


Kommentarer:

För fler majonnästips, kolla här! Det är inte så svårt som man tror.

Jag använde två gröna chilifrukter som vi faktiskt odlat själva på balkongen, de var riktigt goda och lagom starka. Men eftersom de var gröna fick majonnäsen en lite märklig färg, jag föreslår att använda röda chilifrukter och färga lite extra i efterhand med paprikapulver och torkade chiliflagor!



Patatas

6 port


500 g potatis

3 msk olja

2 tsk flingsalt


Skrubba potatisarna och koka halvmjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Stek därefter i olja i en panna tills potatisarna fått fin färg och är genomstekta, strö flingsalt över och servera!


Kommentarer:

De små nypotatisarna är bäst, de passar också perfekt som plockmat på spanska aftonen tillsammans med omeletten med squash och lök!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards