Direktlänk till inlägg 24 juli 2010
Så var det spansk afton här hemma, med ett dussintals ägg nära utgångsdatum i kylen slängde jag ihop en helt enorm 6-manna omelett, stekta nypotatisar och chilimajonnäs! Det fattades bara några mandelfyllda oliver och en kall öl så hade jag varit tillbaka i Barcelona!
Squash- och lökomelett
6 port
4 stora gula lökar
1 squash
6 ägg
salt, peppar
Skala och skiva löken fint, skölj och skiva squashen tunnt. Lägg löken i en stor teflonpanna och låt svettas. Lägg på squashen på slutet och låt allt bli mjukt. Blanda äggen med salt och peppar i en bunke. Häll ner den mjuka grönsaksblandningen i skålen och blanda väl.
Tillsätt lite mer matfett i pannan och häll ner blandningen, låt steka på medelvärme tills omeletten är lite lös på toppen men har fått fin färg nedtill. Vänd upp omeletten snabbt på ett större fat, lägg lite mer matfett i pannan och låt sedan omeletten glida tillbaka ned i pannan för att steka den andra sidan.
Stjälp upp på det större fatet igen och servera med en god sallad och kanske lite chilimajonnäs?
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 | 31 | ||||
|