Direktlänk till inlägg 3 juli 2010
Engelsmännen och kvinnorna är fantastiskt duktiga på söta bakverk, det kan vara pga. denna kaka som de inte har några egna tänder! Här följer empire biscuits som serverades till det kungliga bröllopet den 19 juni med sitt passande namn.
Receptet på shortbread hittar ni här, jag gjorde dem i en rund form istället och fick ut ca 40 kakor.
Empire biscuits
20 st
1 sats shortbread
10 tsk hallonsylt
10 tsk blåbärsylt
2 dl florsocker
ca 2-3 tsk vatten
20 röda cocktailbär
Baka shortbread och låt dessa svalna. Blanda glasyren så att du lätt kan bre ut den utan att den rinner över kanterna. Lägg en tesked sylt som fyllning mellan två kakor, bred ut en klick glasyr på toppen och dekorera med ett cocktailbär.
Söta kommentarer:
Det är verkligen en söt kaka, shortbread är inte supersött i sig men med en sked sylt, glasyr och cocktailbär är det en ordentlig sötsak det här. Men männen och kvinnorna i Storbritannien äter dem och har dessutom fler kakor som liknar denna som bl.a en Victoria sponge (en sockerkaka fylld med sylt och siktad med florsocker) så det är helt deras stil! Jag gjorde en nytänkning och fyllde hälften av kakorna med blåbärssylt vilket också var väldigt gott. Hallonsylt är dock seden där borta i landet utan tänder. Perfekt till tebjudningen med scones, lemoncurd och gurkfyllda snittar!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 | 31 | ||||
|