Direktlänk till inlägg 27 juni 2010

Zucchinipizza med kronärtskockshjärtan

Av Jessica - 27 juni 2010 15:30

 


Goddag mina damer och herrar. Midsommarfirandet är avklarat, kvoten för nypotatis och sill är fylld och det är dags att få lite andra smakupplevelser igen. Här är en pizza inspirerad av en pizzaslice från Barcelona Reykjavik - bästa bageriet i Barcelona!


Eftersom jag hade dinkelmjöl hemma tänkte jag prova mig på en dinkelpizzadeg, den blev väldigt god men smakade mycket mer än den vetemjölsdeg jag är van vid!


Zucchinipizza med kronärtskockshjärtan

1 ugnsplåt


1 sats pizzadeg, vetemjöl utbytt mot dinkelmjöl


200 g pastasås tomat

en handfull färsk basilika, oregano och timjan

1 zucchini

1 burk kronärtskockshjärtan (~8-10st)

2 dl riven ost

peppar

oregano till garnering


Följ anvisningarna till pizzadegen, kavla ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred över tomatsåsen, hacka örterna och strö över. Skölj zucchinin och hyvla den med skal med en osthyvel - släng de yttersta bitarna. Häll av vattnet och halvera kronärtskockshjärtan. Lägg ut zucchiniskivorna på pizzabottnen och sprid ut hjärtan. Toppa med ost och svartpeppar.


Grädda på 225 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter, grilla av de sista minuterna för att få färg på osten.


Kommentarer:

Jag hade en tredubbelsats pajdeg vilket blev ganska fluffigt, vill man ha en mer frasig pizzabotten kan man göra en tvådubbel och bara kavla den tunnt. Till botten köper jag en vanlig tomatsås till pasta, tycker ibland att tomatpure blir för syrligt och ketchup är inte att tala om :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards