Direktlänk till inlägg 19 juni 2010

Ruccola- och pinjenötspesto & fräsch ricottadip

Av Jessica - 19 juni 2010 15:45

 


Jag har fått ett nytt favorigmagasin. Jag köpte den för första gången på flygplatsen i Skottland och fick sedan tag på nästa nummer av den på Köpenhamns flygplats för drygt dubbla pengarna. Det är BBCs tidning GoodFood. Många bra recept, fina bilder och bra reportage. Ska se om jag inte kan få den skickad till mig här i Sverige - det vore toppen!


Här kommer en förrätt som passar jättebra till receptet som ni kan se här efter - Gnocchi av spenat och ricotta. Det är en av de fantastiska gånger när man får en förrätt på köpet. De mängder ricotta och ruccola som blir över från varmrätten används i förrätten! När butiken inte säljer exakt den mängd man vill ha är detta bästa lösningen, istället för att stå med ett kylskåp av en massa halva byttor av saker man inte vet vad man ska använda dem till blir allt använt och smakar fantastiskt!


Ruccola- och pinjenötspesto

4 port


50 g ruccola

ca 1½ dl färska basilikablad

1 vitlöksklyfta

1 citron, skal och halva saften

3 msk olivolja

1 msk pinjenötter

salt, peppar


Skölj ruccolan och basilikan. Lägg i en hög mixerbytta eller matberedare. Tillsätt en grovt hackad vitlöksklyfta, skal av en hel citron, saft av en halv citron, olivolja och kryddor. Mixa till en halvkrämig fint grön pesto. Häll upp i en serveringsskål, rosta pinjenötterna och stö dessa över peston vid servering.Ricottadip

4 port


100 g ricotta

2-3 msk creme fraiche

svartpeppar

olivolja


Lägg ricottan och creme fraichen i en bunke och vispa till en slät, fluffig smet. Smaka av med svartpeppar och toppa med olivolja.Krämiga kommentarer:

Två riktigt goda förrättsdippar. Använder du ett större lantbröd kan du räkna ca 1 skiva per person som du skär i mindre skivor och rostar, använder du ett bitesize bröd kan du räkna ca 3 små skivor per person.


Båda såser smakar gott för sig själv, men nästan ännu bättre tillsammans, det är alltså okej att dubbeldippa i detta fallet :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se