Direktlänk till inlägg 19 juni 2010
Jag har fått ett nytt favorigmagasin. Jag köpte den för första gången på flygplatsen i Skottland och fick sedan tag på nästa nummer av den på Köpenhamns flygplats för drygt dubbla pengarna. Det är BBCs tidning GoodFood. Många bra recept, fina bilder och bra reportage. Ska se om jag inte kan få den skickad till mig här i Sverige - det vore toppen!
Här kommer en förrätt som passar jättebra till receptet som ni kan se här efter - Gnocchi av spenat och ricotta. Det är en av de fantastiska gånger när man får en förrätt på köpet. De mängder ricotta och ruccola som blir över från varmrätten används i förrätten! När butiken inte säljer exakt den mängd man vill ha är detta bästa lösningen, istället för att stå med ett kylskåp av en massa halva byttor av saker man inte vet vad man ska använda dem till blir allt använt och smakar fantastiskt!
Ruccola- och pinjenötspesto
4 port
50 g ruccola
ca 1½ dl färska basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 citron, skal och halva saften
3 msk olivolja
1 msk pinjenötter
salt, peppar
Skölj ruccolan och basilikan. Lägg i en hög mixerbytta eller matberedare. Tillsätt en grovt hackad vitlöksklyfta, skal av en hel citron, saft av en halv citron, olivolja och kryddor. Mixa till en halvkrämig fint grön pesto. Häll upp i en serveringsskål, rosta pinjenötterna och stö dessa över peston vid servering.
Ricottadip
4 port
100 g ricotta
2-3 msk creme fraiche
svartpeppar
olivolja
Lägg ricottan och creme fraichen i en bunke och vispa till en slät, fluffig smet. Smaka av med svartpeppar och toppa med olivolja.
Krämiga kommentarer:
Två riktigt goda förrättsdippar. Använder du ett större lantbröd kan du räkna ca 1 skiva per person som du skär i mindre skivor och rostar, använder du ett bitesize bröd kan du räkna ca 3 små skivor per person.
Båda såser smakar gott för sig själv, men nästan ännu bättre tillsammans, det är alltså okej att dubbeldippa i detta fallet :)
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|