Direktlänk till inlägg 27 maj 2010

Quornwok med äggnudlar

Av Jessica - 27 maj 2010 17:00

 


Japp mina damer och herrar. Sedan ett par veckor tillbaka har vi hållt oss från kyckling och kött (jag äter fortfarande fisk, ägg och mjölkprodukter). Jonas införskaffade sig en förträfflig wokpanna på Ikea som nu avprövas till höger och vänster.


Vi har några vänner som också äter mycket vegetariskt och komplimenterar med quorn- och sojaalternativ vilket vi också försöker nu. Till just denna wok blev det frysta quornstrimlor (vår närmaste mataffär har nämligen bara de frysta alternativen).


Quornwok med äggnudlar

4 port


300 g quornstrimlor

½-1 broccolistånd

½-1 spetskål

1 paket sockerärtor

6 champinjoner

1 stor morot

1 gul lök

1 röd paprika

4 port äggnudlar

1 chili

1 vitlöksklyfta

1-2 cm riven färsk ingefära

salt, peppar

en skvätt sesamolja


Tina quornfärsen i woken med lite olja, smaksätt med chilin, vitlöken, ingefäran samt salt och peppar. Bryn och lägg i en stor skål.


Skölj, hacka, strimla, skiva och klyfta grönsakerna och woka lite åt gången i wokpannan. När det fått lite färg, häll över i den stora skålen.


Koka upp vatten, ta av värmen och häll över äggnudlarna - låt dra tills de är mjuka (ca 5 minuter). Woka evt nudlarna eller bara blanda ned dem med grönsakerna.


Skvätt över lite sesamolja och servera!


Wokade kommentarer:

Detta var en mycket god wok, men det blev enormt mycket av grönsakerna. Vi serverade dessutom kokossoppan med ris till förrätt, man kan definitivt dra ner lite på mängden grönsaker och köra en halv istället för en hel.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards