Direktlänk till inlägg 24 maj 2010

Bruschetta med aubergine och halloumi

Av Jessica - 24 maj 2010 20:15

 


Det vattnas i munnen bara jag ser denna bild. Väldigt matig och mättande, auberginen i kombination med halloumi och bruschettakrydda från matmarknaden Campo dei Fiori i Rom med några färska hemodlade basilikablad vinner över en varm ostmacka med hästlängder! Nuff said, let's cook.


Bruschetta med aubergine och halloumi

4 pers, förrätt 8 pers


1 aubergine

1 tsk salt

2 msk olivolja

6 tomater

4 skivor lantbröd

1 vitlöksklyfta

200 g halloumi

peppar

färsk basilika


Skiva auberginen i tunna skivor. Salta och ringla över olja, låt dra i 20-30 minuter. Dela tomaterna och ta bort kärnorna och tärna tomatköttet. Gnid en vitlöksklyfta över ytan på varje brödskiva, rosta därefter skivorna lätt vid 225 grader.


Ta ut brödskivorna och strö över tomathacket. Torka av aubergineskivorna och varva dem med skivad halloumi ovanpå tomaterna. Peppra och gratinera i ca 10 min tills osten får lite färg. Strö över grovhackad basilika och ringla över lite god olivolja.



Vattniga kommentarer:

Gillar man inte halloumi kan man självklart använda mozzarella. Jag trodde inte att jag gillade halloumi men ville överbevisa mig själv, och det gjorde jag, vet inte varför jag inte trodde att jag gillade det - halloumi är ju jättegott!


Ska du till Rom eller känner någon som ska dit inom den närmaste framtiden? Åk till matmarknaden Campo dei fiori och inhandla kryddor i lösvikt hos bröderna Mauro & Marco Berardi - bruschettakryddan (no cooking, for everything - som det står på förpackningen :) innehåller bl.a oregano, vitlök och chili och smakar fantastiskt bra!






 
 
pinch

pinch

24 maj 2010 20:39

åh, gud så gott! måste spara receptet ;)

http://pinch.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards