Direktlänk till inlägg 9 maj 2010

Matvetesallad med mango, fetaost och pinjenötter

Av Jessica - 9 maj 2010 13:26

Ja nu jäklar!


Jag har haft laga-mat abstinens i 4 veckor nu, medan köket har blivit totalrenoverat. Det färdiga resultatet är fantastisk men vägen dit har känts riktigt lång. Nu kommer iallafall de första recepten från vårt nya kök!


Även om kylan tagit ett grepp om oss denna vecka som gått kommer här några vårsomriga sallader, det är dags att fira in våren på riktigt nu!



Denna sallad uppfann jag först för drygt två år sedan av en slump, och upptäckte hur gott det var med mango i sallad. Det första mangosalladsreceptet kan ni se här och variationerna är oändliga, prova själv!


Matvetesallad med mango, fetaost och pinjenötter

4 port


ca 100 g mangold eller ruccolasallad

1 mjuk mango

150 g fetaost

1 burk färdigt matvete eller koka själv (ca 1dl färdigkokt per person)

25 g pinjenötter


Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och låt svalna något. Skölj salladen. Skala mangon och skär i småbitar. Smula eller skär fetaosten i tärningar. Skölj matvetet enligt anvisningar på förpackningen och blanda allt i en stor skål.


Servera som den är eller som tillbehör till kyckling, tonfisk eller en grillad köttbit!



Vårsugna kommentarer:

Detta är en perfekt picknicksallad. Salt möter sött och de nötiga pinjenötterna är pricken över iet! Jag tycker personligen inte att denna sallad behöver någon dressing, alla ingredienser bidrar till en krämig sallad och dressing saknas absolut inte.


Ruccola eller mangold eller någon annan smakrik sallad passar bra. Matvete, pärlcouscous, tunnt skivad kokt potatis eller någon annan större sort kolhydrater passar bättre än de mindre, mest för att den blir mer lättäten med plastgaffel då :)

 
 
Camme

Camme

9 maj 2010 22:51

Ok, nu känner jag att jag borde lämna ett avtryck här. För det första visste jag inte att du var en sån hejare på matlagning. Tummen opp. Och för det andra så är det galet kul att titta in här på din blogg och få lite inspiration, Jag ÄLSKAR att laga mat :)

Jag har aldrig gillat frukt i maten, men jag måste hålla med om att mango i sallad är gudomligt gott. Och måste därför tipsa om en vietnamesisk kålsallad som innehåller mango, thaibasilika. Jag tror att du hade gillat den. Dock kommer jag inte ihåg namnet på den, när jag gör det dyker den säkerligen opp på min blogg under mat & gott

http://cammeee.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards