Direktlänk till inlägg 9 april 2010

Ananas i karamellsås med hemmagjord vaniljglass

Av Jessica - 9 april 2010 16:15

 


Här gällde det att snabba på - därför är bilden inte den bästa i högen. Hemmagjord glass smälter snabbare än industriglass och ännu snabbare om man häller på kokande ananas i karamellsås och varm rostad kokos :)


Detta receptet kommer i grund från Mat-Tina men det var från cookalong-programmet så hon använde färdig vaniljglass men eftersom jag nyligen upptäckt mina glassmaking-skills kunde jag inte låta tillfället passera!


Ananas i karamellsås med hemmagjord vaniljglass

4 port


½ st ananas
2 msk smör
½ dl socker
½ st citron, saft
½ dl kokosflingor


1 äggvita

1 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

1 skvätt rom


Börja med glassen, denna ska stå i frysen 1-2 timmar.

Vispa äggvitan hårt i en skål för sig till ett fast skum och vispa grädden löst i en annan, tillsätt vaniljsocker och rom under vispning.

Vänd ner äggviteskummet i vispgrädden med 2-3 ordentligt tag och därefter mycket försiktigt för att bibehålla fluffet. Ställ in skålen i frysen.


Rosta kokosen i en torr stekpanna. Gör klyftor/skivor av ananasen, skär bort stammen.


Klicka ner smör och socker i en tjockbottnad kastrull. När smöret och sockret är gyllenbrunt lägger du i ananasen och låter koka i ca 4 minuter. Kläm över citronsaften.


Börja med att lägga upp ananasen, lägg på en kula av din hemmagjorda vaniljglass och strö över rostad kokos, servera omedelbums!


Glassmakarens kommentarer:

Jag använde honungsromen Artemi från Kanarieöarna, som är en storfavorit hos mig! Vilken rom som helst fungerar dock, det fungerar självklart också utan!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards