Direktlänk till inlägg 9 april 2010
Här gällde det att snabba på - därför är bilden inte den bästa i högen. Hemmagjord glass smälter snabbare än industriglass och ännu snabbare om man häller på kokande ananas i karamellsås och varm rostad kokos :)
Detta receptet kommer i grund från Mat-Tina men det var från cookalong-programmet så hon använde färdig vaniljglass men eftersom jag nyligen upptäckt mina glassmaking-skills kunde jag inte låta tillfället passera!
Ananas i karamellsås med hemmagjord vaniljglass
4 port
½ st ananas
2 msk smör
½ dl socker
½ st citron, saft
½ dl kokosflingor
1 äggvita
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 skvätt rom
Börja med glassen, denna ska stå i frysen 1-2 timmar.
Vispa äggvitan hårt i en skål för sig till ett fast skum och vispa grädden löst i en annan, tillsätt vaniljsocker och rom under vispning.
Vänd ner äggviteskummet i vispgrädden med 2-3 ordentligt tag och därefter mycket försiktigt för att bibehålla fluffet. Ställ in skålen i frysen.
Rosta kokosen i en torr stekpanna. Gör klyftor/skivor av ananasen, skär bort stammen.
Klicka ner smör och socker i en tjockbottnad kastrull. När smöret och sockret är gyllenbrunt lägger du i ananasen och låter koka i ca 4 minuter. Kläm över citronsaften.
Börja med att lägga upp ananasen, lägg på en kula av din hemmagjorda vaniljglass och strö över rostad kokos, servera omedelbums!
Glassmakarens kommentarer:
Jag använde honungsromen Artemi från Kanarieöarna, som är en storfavorit hos mig! Vilken rom som helst fungerar dock, det fungerar självklart också utan!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|