Direktlänk till inlägg 28 mars 2010

Semifreddo med mangomarinerade björnbär

Av Jessica - 28 mars 2010 22:20

 


Jag har kommit på att jag kan göra glass, och inte snabbglass utan GLASS-glass med glassmak och glasskonsistens på bara någon timme med en visp och ett frysfack - fullkomligt fantastiskt!


Denna upptäckt kommer att utnyttjas grovt inom den närmaste tiden :)


Detta recept hittade jag i en av mina mattidningar och när det vattnas i munnen av att läsa receptet, då ska det alltså prövas.


Semifreddo är en italiensk dessert som betyder halvfrusen och kan göras i oändliga varianter med nötter, choklad och frukt.. Smaskens!


Semifreddo med mangomarinerade björnbär

6 port


1 dl flagad mandel

2 äggvitor

3 dl vispgrädde

4 msk florsocker

1/4 dl amaretto

ca 200 g björnbär

2 msk mangobalsamvinäger


Rosta mandeln i en torr panna tills den fått färg. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke. Vispa grädden LÄTT i en annan skål och tillsätt florsocker och amaretto medan du vispar.


Vänd ner äggviteskummet i grädden, först med några ordentliga tag så allt blandas och sedan väldigt försiktigt för att inte tappa fluffet. Fördela smeten i portionsglas, strö över flagad mandel och ställ i frysen några timmar.


Häll mangobalsamvinägern över bären och låt dra minst 10 minuter. Ta ut semifreddon 5-10 minuter före servering och häll över bären!



Halvfrusna kommentarer:

De flesta recept jag sett har någon sorts sprit/likör-touch på glassen, rom eller som här, amaretto. Amaretto är en av få likörer jag tycker är riktigt god, tidigare bara i drinksammanhang men nu också till efterrätt :)


Förvånansvärt lätt dessert som i stort sett sköter sig själv och känns jättelyxig. Jag säger gör den, helst för tio minuter sedan!

 
 
Mammis

Mammis

29 mars 2010 12:35

Låter helt underbart!
Måste göra denna som Påskdessert!
Tack för receptet.
Jag som inte äter socker tar undan en del till mig.Men sockret från likören tänker jag absolut tillsätta i min:)
//Mammis

http://mammissockerfria.bloggplatsen.se

 
Carolinka

Carolinka

29 mars 2010 17:32

Fina Jessica! Sjukt va dina saker ser goda ut, ska skicka din blogg till pojkvännen för jag är sämst på att hitta tid till att laga mat! Men du.. jessicasmat.se kostar 99kr/år på loopia.se
Do it! :)

http://www.carolinebach.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards