Direktlänk till inlägg 28 mars 2010
Jag har kommit på att jag kan göra glass, och inte snabbglass utan GLASS-glass med glassmak och glasskonsistens på bara någon timme med en visp och ett frysfack - fullkomligt fantastiskt!
Denna upptäckt kommer att utnyttjas grovt inom den närmaste tiden :)
Detta recept hittade jag i en av mina mattidningar och när det vattnas i munnen av att läsa receptet, då ska det alltså prövas.
Semifreddo är en italiensk dessert som betyder halvfrusen och kan göras i oändliga varianter med nötter, choklad och frukt.. Smaskens!
Semifreddo med mangomarinerade björnbär
6 port
1 dl flagad mandel
2 äggvitor
3 dl vispgrädde
4 msk florsocker
1/4 dl amaretto
ca 200 g björnbär
2 msk mangobalsamvinäger
Rosta mandeln i en torr panna tills den fått färg. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke. Vispa grädden LÄTT i en annan skål och tillsätt florsocker och amaretto medan du vispar.
Vänd ner äggviteskummet i grädden, först med några ordentliga tag så allt blandas och sedan väldigt försiktigt för att inte tappa fluffet. Fördela smeten i portionsglas, strö över flagad mandel och ställ i frysen några timmar.
Häll mangobalsamvinägern över bären och låt dra minst 10 minuter. Ta ut semifreddon 5-10 minuter före servering och häll över bären!
Halvfrusna kommentarer:
De flesta recept jag sett har någon sorts sprit/likör-touch på glassen, rom eller som här, amaretto. Amaretto är en av få likörer jag tycker är riktigt god, tidigare bara i drinksammanhang men nu också till efterrätt :)
Förvånansvärt lätt dessert som i stort sett sköter sig själv och känns jättelyxig. Jag säger gör den, helst för tio minuter sedan!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|