Direktlänk till inlägg 26 mars 2010
Detta receptet kom från Yasemins kök. Det är ett sinnessjukt gott bröd som går väldigt lätt och smärtfritt att göra, ni borde prova det!
Valnötsbröd
3 bröd
5 dl ljummet vatten (37C)
50 g jäst
8 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
1 msk salt
20 g mjukt smör
2 dl grovt hackade valnötter
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör ut till en klumpfri degvätska.
Blanda ner alla ingredienserna utom valnötterna och knåda till en seg deg som släpper kanterna. Låt jäsa under duk 30 minuter.
Stöt ihop degen med valnötterna och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Ta upp degen och dela i tre delar. Forma varje del till en limpa och jäs under en fuktig duk ca 40-50 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med lite vatten, sätt in bröden i ugnen och sänk värmen till 220 grader. Grädda i 30 minuter.
Brödbakarens kommentarer:
Jag hade i två stora nävar valnötter för att det är så himla gott!
Varför man jäser under en fuktig duk har jag inget svar på - det kom bara helt naturligt :) Jag penslar alltid mina bröd med lite vatten innan de åker in i ugnen för en krispig skorpa.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|