Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Jordnötsbiffar med gröna linser

Av Jessica - 23 mars 2010 22:45

 



Jag har inte gjort linsbiffar på ca 2 år. Varför vet jag inte, jag har ett jättegott recept på allt-i-allo-linsbiffar som blir flitigt besökt av bloggläsare.


Det har varit mycket kött i vår lilla familj. Jonas äter inte fisk så det lagar jag inte hemma, bönor och linser och sånt blev jag först intresserad av när jag flyttat hemifrån så jag är ganska grön på den fronten också.


Men nu har mannen tröttnat på kött så nu ska jag hitta på nya spännande saker :)




Jordnötsbiffar med gröna linser

8 st


2dl gröna linser
1 gul lök
1/2-1 dl salta jordnötter
1/2 dl potatismjöl
3/4 - 1 tsk örsalt eller vanligt salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Rapsolja till stekning

Skölj linserna, lägg dem i kokande vatten och koka UTAN SALT ca 20 min tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd kvar.


Under tiden linserna kokar, finhackar du löken och grovhackar jordnötterna.


Sila och skölj de kokta linserna och lägg dem i en skål. Mixa dem till ganska slät konsistens. Blanda ner lök, jordnötter, potatismjöl och kryddor i smeten.


Forma till biffar och stek tills biffarna fått fin färg och är genomvarma.



Kommentarer:

Linserna ska kokas utan salt, salt gör att linserna inte mjuknar och ökar kokningstiden avsevärt. Linser ska också sköljas ordentligt och inte ätas råa om det inte står speciellt på förpackningen.


Jag hade inget potatismjöl hemma, bara majsstärkelse. Detta gjorde att min smet var jättejättelös men såklart tjocknade i pannan så det fungerade det med.


Eftersom jag inte är vegan/vegetarian stekte jag mina biffar i smör, jag tycker att de brukar få finare färg och smak av smör än olja.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards