Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

Dunderklumpenkakor pt. 1

Av Jessica - 21 mars 2010 19:48

 


Ett praktexemplar till muffin!


Till dunderklumpenkvällen med tjejerna skulle vi självklart ha kakor och här är resultatet; dunderklumpenkakor pt. 1 - minimuffins med ahlgrens bilar!


Dunderklumpenkaka nr 1

Minimuffins med Ahlgrens bilar och glasyr

~25 minimuffins


2 dl strösocker

100 g margarin

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

3½ dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 påse Ahlgrens bilar

50 småkaks/minimuffinsformar

strössel


Till glasyren

100 g philadelphia

300 g florsocker

3 msk rumstempererat smör

röd hushållsfärg (några droppar)



Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och matfett poröst, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och sikta ner det i smeten. Rör ner mjölblandningen samt mjölk i bunken och blanda till en smet.


Ställ upp 25 dubbla formar på en plåt med bakplåtspapper under. Klicka ner 1 tsk av smeten i varje form. Ställ 3 bilar uppåt i varje form. Lägg i resten av muffinssmeten i en spritspåse och spritsa ut runt bilarna + lite på toppen.


Grädda i mitten av ugnen 12 minuter, kolla med sticka när de är klara. Låt svalna medans du gör glasyren.


Blanda alla ingredienser till glasyren till en slät, klumpfri smet. Låt svalna något i kylskåp innan du antingen brer eller spritsar ut det på muffinsen. Dekorera med bilar och strössel!



  



Dunderklumpens kommentarer:


Dubbla formar är kanske inte ett måste, men småkaksformar är ganska ostabila och jag ville att de skulle hålla formen! Jag la några av bilarna ner vilket resulterade i att några av muffinsen flöt ut över kanterna så ställ dem upp och förstärk genom att spritsa smeten runt om (bild kommer under dunderklumpen pt. 2)


Muffinsen är inte jättesnygga utan glasyren så jag rekommenderar att ni kör på med hela baletten; muffins med godis, glasyr och så godis å strössel på toppen. Det ska va' gött å leva!

 
 
Lillis

Lillis

21 mars 2010 20:18

Såååååå goda dem var =)

http://liiillis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards