Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

Herman - surdegskakan!

Av Jessica - 14 mars 2010 22:39

       


I samband med söndagsmiddagen fick jag en riktigt kul sak av min syster. En surdeg som heter Herman. Herman ska bli en naturlig surdegskaka om 8 dagar, men tills dess ska han stå i rumstemperatur och matas med lite olika saker då och då.


Spännande fortsättning följer :)

 
 
Anna

Anna

15 mars 2010 11:44

Guuuud va mkt gott du gjort!!! Hade också Herman för några veckor sen o det är lite spännande... God blir han också!

http://iannasliv.blogspot.com

 
Jessica A

Jessica A

17 mars 2010 17:33

Vad spännande! Testade att baka surdegsbröd för ett bra tag sen men det blev sådär och så tyckte inte ens mannen om det..... så det har inte blivit några mer försök!

Men lycka till, hoppas han smakar!

http://sturegatan3.bloggplatsen.se

 
Moulinex

Moulinex

21 mars 2010 22:52

Den här prövade jag i somras! Först som den fruktkaka som jag fick med som recept och sen som bröd. Kakan blev supergod, men mäktig. Brödet blev också gott, men det var inte helt lätt att leta upp ett recept som jag kunde använda Herman till. Lycka till!

http://:matberedarna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards