Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

Granola med gojibär

Av Jessica - 14 mars 2010 14:28




En müsliblandning som kallas duga! Jag var lite rädd för att det skulle bli något Start-liknande med honung och juice men det smakar inte sött, det hjälper det mest bara att klistra ihop :)


Granola med gojibär

2 L


500 g havregryn (evt. fiberberikade)

300 g solrosfrön

200 g hasselnötter

300 g osaltade cashewnötter

6 dl äppeljuice

(1 dl honung)

3 dl russin

1 påse (ca 80 g) gojibär


Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

Blanda alla ingredienser UTOM gojibären i en stor bunke. Bred ut granolan på 3 plåtar, det är klibbigt! Torka i ugnen i 3-4 timmar. Dra ut plåtarna då och då och dela granolan i mindre bitar med en gaffel så att det torkar ordentligt. Ta ut och låt svalna.


Blanda med gojibär och förvara i tättslutande burkar.





Knapriga kommentarer:

I receptet stod det att detta var till 4 personer vilket är totalt missvisande och det fattade jag först när jag började hälla upp ett halvt kg havregryn i en bunke :)



I receptet skulle man även ha 250 g torkade blåbär, men med tanke på att 70 g torkade blåbär på COOP kostar typ 25 kr och har tillsatt socker och solrosolja skippade jag dem helt!


Hasselnötter blir ännu godare om man skalar dem innan man använder dem i granolan, det är också gott med andra gryner och frön i, som cornflakes och pumpakärnor. Honungen är inte nödvändig, i min nya omgång gjorde jag utan och det blev lika bra!


Jag sänkte även värmen efter 1 timme till 100 grader varmluft, med 3 plåtar blev i ugnen blev den översta ganska mörk fort men det torkade på 4 timmar ändå.


Användningsområdet är enormt. Som müsli till yoghurt, till att sprinkla över efterrätter som äpplekräm, som händigt snacks i väskan och otroligt fint att titta på i en burk :)

 
 
Gojibär

Gojibär

22 mars 2010 15:46

Intressant, och kul med gojibär i! Hur länge står granolan sig (dvs hur stor laddning vågar man göra på en gång)?

/Johanna

http://www.gojibaretc.se

 
Madeleine

Madeleine

8 augusti 2010 22:51

Spännande med ännu ett Goji recept. Sitter och surfar runt om GOjibär och det mest matnyttiga utöver din Granola är www.gojibärforlife.se där står det enormt mycket information som jag kan rekomendera dig och alla andra.

Kram
Madeleine

http://www.gojibärforlife.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards