Direktlänk till inlägg 14 mars 2010
Ännu ett bra uppslag i Metro i veckan, om "mättande mat mellan målen". Många av recepten är trevliga, men många gånger allt för dåligt beskrivna.. Så här kommer de igen, i "för dig som äter"-tappning!
Detta var första gången jag provade mascarpone, en krämig och riktigt fet italiensk färskost som skulle vara lite syrlig och liknas vid creme fraiche, men jag tyckte mer att den var riktigt gräddig och behövde lite syra för att inte bli alltför maffig.
Äppelkräm med kardemummakryddad mascarpone
4 port
ca 1 kg äpplen
3 dl vatten
1 citron, skal och saft
1½ msk mascarpone, använd resten till fyllda pannkakor
1 tsk kardemumma, grovt malen
1 tsk vaniljsocker
Skala äpplena och skär i mindre bitar. Koka i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vatten och saft från en halv citron ca 5-10 minuter, låt sjuda 10 minuter till.
Ta kastrullen av värmen, riv ner skalet från en citron och mixa till slät konsistens.
Blanda en klick mascarpone med vaniljsocker, saften från den sista citronhalvan och den grovt malda kardemumman. Skeda upp en klick på äppelkrämen och servera!
Mixade kommentarer:
Krämen kan serveras både varm och kall, är den varm smälter mascarponen lite vilket blir gräddigt och gott. Kall känns den mer som mellanmål och kan självklart serveras utan mascarponen också!
Köp hela kardemummakärnor och mortla själv, det smakar så mycket mer och ger konsistens till allt det krämiga!
Jag slängde även över lite granola på min kräm, följ länken!
Note2self:
Köp några fina martiniglas att servera i, det ser för trist ut med glasskålar från IKEA.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|